Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Єрмак задумав переформатувати фракцію СН: "слуги" від ідеї не в захваті

  • 08.10.2020, 17:35
  • 707

В Офісі президента вирішили переформатувати групи у фракції "Слуга народу", проте Андрію Єрмаку може не вдатися взяти контроль над ними

Про це йдеться у статті «Української правди» під заголовком «Монобільшість на двох. Для чого Коломойський шантажує Зеленського»

На початку Банкова поділила фракцію на 15 груп, у які депутати потрапляли жеребкуванням, однак після звільнення Андрія Богдана з Офісу президента ця система почала збиватися. При Єрмаку комунікації з фракцією практично немає, кажуть депутати.

Президент Володимир Зеленський влітку зустрічався з кількома групами, але зараз депутати президента не бачать взагалі, розповідають у «Слузі народу».

В Офісі президента задумали велике переформатування всередині фракції «Слуги народу».

За даними УП, останніми тижнями зі складу фракційних груп почали виключати по 3−4 людей без попередження. Із відповідних чатів видаляють тих, у кого низький відсоток голосувань за важливі для керівництва Офісу президента рішення.

Водночас одразу кілька джерел у «Слузі» розповідають, що у фракції можуть з’явитися ще декілька груп. УП відомо щонайменше про чотири нові групи, які можуть очолити депутати Олександр Скічко, Олександр Трухін, Юлія Гришина та Артем Дубнов. Усі вони мають теплі стосунки із президентом та керівником його Офісу.

Ймовірно, що виключених із інших груп депутатів можуть розподілити саме у ці нові.

За словами співрозмовників УП, «Єрмак давно хоче взяти частину фракції під себе», але в нього не виходить. Фракція не в захваті від ініціативи переформатування груп.

Читайте також: «Єрмак намагається купити 24 канал»

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков запропонував у партійному чаті провести незалежні праймеріз і переобрати всіх керівників груп. Мовляв, «якщо треба змінити керівництво фракції — нехай цим займаються самі депутати».

Така ідея до душі депутатам, але не подобається на Банковій.

Наприклад, за такого розвитку подій кум голови О П Микола Тищенко ризикує втратити свою групу. Як розповідають депутати, зараз його «підлеглі» шукають собі інші групи. Особливо після скандалів із «плівками Лероса».

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень