Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На українсько-польському кордоні вилучили кримінальне чтиво

  • 08.10.2020, 14:35
  • 708

Сьогодні вночі в пункті пропуску «Краківець-Корчова» під час митного оформлення рейсового автобуса, який прямував з Республіки Польщі, митники виявили 179 книг, видрукованих в Російській Федерації

Про це інформує Галицька митниця.

Книги різної спрямованості, авторів та видань містились в коробках серед багажу пасажирів. Водій прямував «червоним коридором», подав декларацію, однак в ній не зазначив переміщувану літературу. Пізніше заявив, що книги попросили перевезти з Польщі незнайомі люди.

Читайте також: На кордоні з Польщею вилучили майже 500 пляшок напою вікінгів

За цим фактом працівники митниці зафіксували адміністративне правопорушення за ознаками ст. 472 Митного кодексу України. Справу буде скеровано до суду.

Довідково

Згідно зі ст. 28−1 Закону України «Про видавничу справу» видавнича продукція, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, може бути ввезена на митну територію України та розповсюджена на її території за умови наявності відповідного дозволу, крім видавничої продукції, що ввозиться громадянами в ручній поклажі або супроводжуваному багажі загальною кількістю не більше 10 примірників.

Схожі новини