Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У МВФ відреагували на догану членам правління НБУ

  • 08.10.2020, 13:35
  • 801

Голова представництва Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні Йоста Люнгман закликав дотримуватися принципів управління Національним банком України, які були розроблені спільно із фахівцями Фонду та довели свою користь як для НБУ, так і загалом для економіки України

Про це пише Інтерфакс-Україна.

«Забезпечення відповідальності правління НБУ має здійснюватися згідно з принципами управління Національним банком», — йдеться у повідомленні.

Люнгман також нагадав, що ці критерії управління були розроблені у консультаціях зі спеціалістами МВФ впродовж попередніх програм, які підтримувалися МВФ.

Так, Люнгман підкреслив, що їх дотримання посилило довіру до НБУ як до незалежного регулятора і професійного центрального банку, надавши політиці регулятора більше надійності та ефективності.

Читайте також: «Тиск на посадовців НБУ виходить за межі здорового глузду», — заявила Рожкова

Нагадаємо, 5 жовтня Рада НБУ оголосила догану і висловила недовіру першій заступниці голови регулятора Катерині Рожковій та заступнику голови Дмитру Сологубу.

За словами члена Ради Національного банку України Василя Горбаля, членам правління НБУ Катерині Рожковій та Дмитру Сологубові висловили недовіру через їх публічні виступи.

Катерина Рожкова вважає оголошення догани за спілкування зі ЗМІ «перемогою минулого над майбутнім» і «тривожним сигналом для незалежності НБУ».

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень