Передплата 2024 ВЗ

Вигоріло понад 20 гектарів: останні новини з Луганщини

  • 08.10.2020, 13:55
  • 564

Станом на ранок 8 жовтня в Луганській області ліквідовано всі осередки масштабних пожеж, які виникли в регіоні 30 вересня та 1 жовтня

Про це поінформували в пресцентрі Держслужби України з надзвичайних ситуацій.

«Станом на 9:00 8 жовтня всі пожежі в природних екосистемах на території Луганської області ліквідовані. Підрозділи ДСНС, зокрема задіяні підрозділи з інших областей, протягом 8−9 жовтня залишаються для чергування на території області», — зазначається в повідомленні.

Гасіння пожеж у природних екосистемах на території Луганської області тривало протягом тижня.

Найбільш складна обстанова склалася вздовж лінії розмежування на території Станично-Луганського, Новоайдарського, Сєвєродонецького районів. Там у зону ураження потрапили 32 населених пункти.

Основні зусилля ДСНС були спрямовані на захист населених пунктів, польового артилерійського складу ЗСУ поблизу с. Боровеньки та газорозподільної станції на околиці с. Олександрівка.

Читайте також: Пожежа в Одесі знищила вісім квартир: люди залишилися без одягу та грошей

Завдяки комплексному застосуванню наземних сил та авіації не було допущено розповсюдження вогню до населених пунктів. За попередніми оцінками, орієнтовна площа, пройдена вогнем, становить понад 20 тис. га. Під час гасіння пожежі були евакуйовані 150 осіб.

«Під час ліквідації лісових пожеж виявлено тіла 11 осіб, з яких: 3 особи загинуло внаслідок отруєння продуктами горіння, 1 особа — від отриманих опіків, 3 особи — внаслідок серцевих нападів, 4 особи — причина загибелі встановлюється. Постраждало 19 осіб (зокрема 3 співробітника ДСНС)», — зазначено в повідомленні.

Інформація щодо знищення та пошкодження житлових будинків, а також об’єктів інфраструктури уточнюється місцевими органами влади.

Схожі новини