Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Борису Джонсону шукають заміну - Bloomberg

  • 07.10.2020, 17:50
  • 937

Британські консерватори не задоволені стратегією Джонсона в боротьбі з коронавірусом

Консерватори Великої Британії підшукують заміну чинному прем'єр-міністру Борису Джонсону. Його на посаді голови уряду може замінити нинішній міністр фінансів Ріші Сунак. Про це пише Bloomberg.

Ріші Сунак
Ріші Сунак

Видання зазначає, що консерватори не задоволені стратегією Джонсона в боротьбі з коронавірусом і тим, що переговори про торговельну угоду з ЄС зайшли в глухий кут. Навесні Борис Джонсон сам хворів на коронавірус.

За даними Bloomberg, Сунак вже почав проводити зустрічі з депутатами, які в підсумку можуть підтримати саме його кандидатуру.

Зокрема, він почав збирати невеликі групи консерваторів у себе на сніданках у своєму офісі поруч зі штаб-квартирою Джонсона. На цих зустрічах Сунак цікавиться ситуацією на округах і відкрито критикує помилки уряду.

Один із співрозмовників Bloomberg підкреслює, що Сунак «йде шляхом прем'єр-міністра». Видання нагадує, що саме консерватори визначать час наступних виборів і запропонують двох кандидатів, які боротимуться за високий пост на загальнонаціональному голосуванні партії.

Схожі новини