Передплата 2024 «Добрий господар»

Мешканці Домівки врятованих тварин – на грані голодування...

Соціальний проєкт парку «Знесіння» можуть закрити?

У Домівці врятованих тварин, що працює при львівському парку «Знесіння», — серйозна харчова криза. Нічим годувати тварин, які проходять у притулку реабілітацію після травм (часто-густо над пухнастиками жорстоко глумляться люди. — Авт.). Львівська мерія виділяє з міської скарбниці символічні суми, грошей вистачає лише на вольєри, ремонт, зарплати працівникам притулку, сіно… Тож усіх небайдужих просять приносити в Домівку врятованих тварин сухі корми, м’ясо, каші, а також скинутися знедоленим тваринам скільки не шкода.

«Оскільки Домівка врятованих тварин — не зоопарк, маємо право закуповувати тільки певні види товарів і послуг, — прокоментува­ла ситуацію начальниця управління екології та при­родних ресурсів Львівської міської ради Олександра Сладкова. — Мерія не може закуповувати туди м’ясо, рибу тощо. Притулок має друге джерело фінансування — кошти благодійників. Є люди, які закуповують продукти, є такі, що дають кошти. Коли грошей починає бракувати, волонтери Домівки пишуть пост у соцмережах, просять допомогти знедоленим тваринкам. Вихід — якщо буде за­реєстровано благодійний фонд, то меценати отримають змогу допомагати Домівці на постійній основі. Тоді „жите­лі“ Домівки не будуть мати стресу».

«Нам катастрофічно бракує грошей на харчі для на­ших хвостатих підопічних, — розповів волонтер До­мівки врятованих тварин, голова правління „Еко-захист“ Орест Залипський. — Щодня приймаємо по дві-три нові тварини. Кожній потрібна допомога, їжа. Іноді навіть задумуємося над тим, щоб закрити цей соціальний проєкт, який тривалий час працює у парку „Знесіння“. Нам уже соромно просити харчі й гроші».

А тим часом…

Наступного року у Львові обіцяють спорудити новий притулок для тварин (котів і собак). Згід­но з проєктом, там буде сучасна ветеринарна клініка з грумінг-салоном та перетримкою тва­рин, тренувально-вигульний майданчик для со­бак, центр кремації тварин, а також центр адоп­ції та продовженої перетримки безпритульних чотирилапих.

Схожі новини