Передплата 2024 «Добра кухня»

Картини українських художників вперше виставили на електронні аукціони

  • 07.10.2020, 18:50
  • 1 663

Картини відомих українських художників Сергія Васильківського та Лазаря Воловика виставили на продаж через електронну торгову систему Prozorro.Продажі

«Ми обрали електронні аукціони Prozorro. Продажі, оскільки через цю систему уже реалізовано лотів на суму 30 млрд грн, а участь у торгах взяли понад 22 тисяч осіб. Крім того, ми бачимо, що тут є гарна конкуренція, яка відповідно впливає на ціну продажу. Впевнені, що на прозорому аукціоні державного значення нам вдасться продати ці твори мистецтва за найкращою ціновою пропозицією», — зазначила генеральний директор міжнародного фонду «Імперія Мистецтв» Юлія Коломієць.

Спочатку на торги будуть виставлені дві картини: «Хутір» Сергія Васильківського, 1883 року та «Дівчина в білому костюмі» Лазаря Воловика 1930 року.

Як зазначається у пресрелізі, з майже 3 тис. картин Васильківськго, основна маса була знищена або загублена в роки Другої світової війни, а полотно такого розміру виставляється вперше.

За словами директора ДП «Прозорро.Продажі» Олексія Соболева, різноманіття продажів через систему постійно збільшується, що це свідчить про високу довіру до неї та підтверджує її надійність та ефективність.

Схожі новини