Передплата 2024 ВЗ

Ізраїльських школярів перевірятимуть на COVID двічі на тиждень

  • 07.10.2020, 13:30
  • 653

Завідувач відділення інфекційних хвороб лікарні Шиба професор Гілі Регев розповіла про те, як буде виглядати повернення до "нормального" життя в умовах коронавірусу

Гілі Регев повідомила про те, що в лікарні Шиба працюють над створенням нового швидкісного тесту на коронавірус. Він спеціально призначений для використання в ізраїльських школах, про це пише mignews.com.

Ідея полягає в тому, що швидкісний тест дозволить перевіряти всіх дітей на вході в школу, двічі на тиждень. У такий спосіб можна буде швидко виявити носіїв і заново відкрити заклади системи освіти.

Професор Регев каже: «Ми повинні йти вперед і не застрягати в карантині. Нам необхідно продовжувати жити з коронавірусом, і тому необхідні інші, довгострокові рішення. Карантин поганий для всіх — поганий для охорони здоров'я, поганий для фінансів, але в наразі кількість інфікованих настільки висока, що я не знаю, що ще можна зробити».

Регев впевнена в тому, що за швидкісним тестуванням і якщо до нього додати ще вакцинацію — майбутнє: «Те, над чим ми працюємо сьогодні — це заміна тестів — мазків на тест слини. Є й інші ідеї — тест дихання, саунд-тест, все направлено на те, щоб зламати вірус, щоб відкрити якомога більше сфер економіки».

Проте, поки що можливості Ізраїлю в цій сфері досить обмежені. Станом на зараз, в країні є 100 тисяч швидкісних тестів. У лікарнях Маккабі, Леуміт і Меухедет є по п'ять машин для аналізу таких тестів. У Клаліт є 13 таких машин.

Схожі новини