Передплата 2024 «Добрий господар»

Десерт, який нікого не залишить байдужим: повітряний пиріг з гарбузом

Серед розмаїття сезонних страв з гарбузом цей пиріг виділяється характерною повітряною структурою з вкрапленнями яскравих шматочків гарбуза і хрусткого арахісу

У тісто можна додати будь-які прянощі (корицю, імбир, кардамон), а також цедру цитрусових, адже ці компоненти чудово гармоніюють зі смаком і ароматом солодкого гарбуза.

  • 350 г м"якоті гарбуза
  • 3 яйця
  • 150 г арахісу
  • 100 г цукру
  • 150 г борошна
  • 10 г розпушувача
  • 0,5 ч. ложки лимонної кислоти
  • 0,5 ч. ложки меленого мускатного горіха
  • дрібка солі

Горіхи можна використовувати будь-які (волоські, мигдаль, кеш'ю…), необхідно лише завчасно підсмажити їх на пательні або в духовці.

М'якоть гарбуза наріжте маленькими кубиками, додайте цукор і лимонну кислоту. Перемішайте і залиште на 20−30 хв, щоб гарбуз виділив сік, а цукор розчинився. Шматочки гарбуза зм"якнуть і будуть у солодкому сиропі.

В окремій мисці підготуйте суху суміш з борошна, мускатного горіха і розпушувача.

Розділіть яйця на білки і жовтки. Жовтки додайте до м"яких шматочків гарбуза, перемішайте.

За допомогою сита просійте в гарбузово-жовткову масу підготовлену борошняну суміш, з'єднайте компоненти тіста.

Горіхи подрібніть на крихту і додайте в тісто, добре перемішайте.

Охолоджені білки збийте на стійку піну з дрібкою солі.

У 2−3 прийоми додайте у тісто збиті білки, акуратно перемішуючи масу знизу догори.

Тісто для пирога має бути консистенції сметани. Вилийте його у підготовлену форму і випікайте у розігрітій до 180 °C духовці.40−50 хв, до появи на поверхні золотистої скоринки.

Вийміть готовий пиріг з духовки, дайте охолонути і подавайте. Як доповнення до такої випічки подайте ягідне варення або джем.

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Схожі новини