Передплата 2024 «Добрий господар»

Вулична гімнастика за... колючим дротом

Допоможе соціальній реабілітації тих, хто збирається вийти на волю

Людям, які у своєму житті оступилися, вчинили злочин — а тому тимчасово ізольовані від суспільства, відбувають покарання у виправних установах — завжди слід пам’ятати про «правильне» життя на волі. Додаткову жагу до такого життя може дати і заняття спортом. Саме цим керувалися у Дрогобицькій виправній колонії № 40, за кошти установи відкриваючи майданчик, де засуджені можуть займатися воркаутом (вуличною гімнастикою).

Цей аматорський вид спорту, фітнесу передбачає виконання різних силових вправ на турніках, брусах, шведських стінках, рукоходах та інших конструкціях-тренажерах. Зокрема — підтягування, качання преса. Такі заняття сприяють фізичному гарту людини, розвитку її витривалості. А ще — виробленню психологічної стійкості. Для осіб, які опинилися за колючим дротом, це дуже корисне проведення вільного часу…

Як правильно займатися воркаутом, засудженим продемонстрували восьмеро професійних спортсменів із Дніпра, яких запросили у цю установу. На показові виступи атлетів засуджені реагували гучними оплесками. А потім самі підходили до турніка, брусів, шведської драбинки.

— Те, що ці люди нині перебувають у колонії, не означає, що вони повинні замкнутися, озлобитися, — розповів у розмові з кореспондентом «Високого Замку» заступник начальника ВК № 40 із соціально-виховної і психологічної роботи Ігор Гром. — Життя продовжується! Воркаут допоможе їм урізноманітнити спортивні уподобання, призвичаїтися до здорового способу буття, сприятиме їхній соціальній реабілітації, поверненню на волю повноцінними громадянами.

Схожі новини