Передплата 2024 «Добрий господар»

Звичному - ні, електронному - так: в Україні тестують шкільні е-журнали та е-щоденники

  • 06.10.2020, 09:30
  • 797

У випробуванні нових електронних додатків візьмуть участь щонайменше по два-три заклади освіти з кожної області

Міністерство освіти і науки України розпочало проєкт із пілотування безкоштовного програмного забезпечення для створення та ведення шкільних електронних журналів і щоденників. Тестування триватиме з 5 до 16 жовтня. Отримані від вчителів та адміністрацій шкіл зауваження обіцяють опрацювати та врахувати під час налаштування системи. Після завершення цього етапу (орієнтовно — в листопаді) державні е-журнали та е-щоденники стануть доступними всім українським школам на безоплатній основі., пише сайт МОН.

«Сьогодні на ринку освітніх послуг е-журнали та е-щоденники — це не новинка. Є достатньо комерційних пропозицій щодо комплексних цифрових рішень для шкіл, які містять ці сервіси. Але не всі школи можуть собі дозволити їх фінансово. Тому ми пропонуємо базову безкоштовну версію електронних журналів та щоденників, а школи вже зможуть обирати», — зазначив заступник міністра освіти і науки Артур Селецький.

Нове програмне забезпечення розробили на базі державної модульної системи АІКОМ (раніше ДІСО), яка відома багатьом освітянам як інструмент зі збору освітньої статистики.

Школи, які перейдуть на ведення електронних журналів, найближчим часом зможуть відмовитися від їх дублювання в паперовому вигляді. Для цього МОН готує відповідні зміни до низки нормативно-правових документів.

«Це дозволить прибрати зайве навантаження на вчителів. А в майбутньому, завдяки широкому застосуванню електронних журналів, коли учень змінюватиме школу, вся інформація про його успішність, здобутки тощо буде прямувати за ним до нового навчального закладу. А для нас буде відкрита ще й можливість переспрямовувати за таким учнем державні кошти на його навчання», — зауважив Артур Селецький.

Схожі новини