Передплата 2024 «Добрий господар»

Марічка Падалко розповіла про неприємні наслідки коронавірусу

  • 05.10.2020, 15:55
  • 3 208

Місяць тому телеведуча Марічка Падалко та її сім'я перехворіли на коронавірус. Зараз вона та її близькі знову захворіли і жаліються на погане самопочуття. На щастя, це не Covid-19

Марічка Падалко розповіла у своєму Instagram, що після Сovid-19 організм дуже ослаблений, тому є значний ризик підхопити будь-який інший вірус, застуду або інфекцію. Через це усі члени родини Падалко, які перехворіли коронавірусом, зараз хворіють повторно — на застуду або ГРВІ. За словами ведучої, її старший син, який переніс ковід на ногах, потім набагато важче хворів на звичайну застуду.

Також ведуча подала декілька найбільш поширених помилок, які роблять люди, що побороли коронавірус.

«По-перше, багато людей, отримавши негативний ПРЛ-тест, думають, що вони вже здорові. Насправді це не так, адже негативний тест означає виключно відсутність в організмі вірусу, відсутність небезпеки для людей поряд, але не відсутність наслідків. Зокрема, одужати від вірусу легше, ніж від пневмонії, яка в багатьох випадках супроводжує коронавірус.

Другою помилкою є те, що захворівши повторно, люди переконані, що це знову коронавірус, і поспішають здати ПРЛ".

За словами ведучої, ймовірність повторного зараження дуже низька, особливо в перші місяці після перенесеної хвороби, поки в крові зберігаються імуноглобуліни G до Sars-CoV2.

Третьою помилкою Падалко називає те, що після одужання від коронавірусу всі знову починають інтенсивно займатися спортом і жити у звичному швидкому ритмі. Це неправильний підхід, адже коронавірус негативно впливає на серце. Тому після одужання варто відвідати кардіолога і збільшувати навантаження поступово.

Про це ведуча розповіла на прикладі свого сина-футболіста.

«Поки я хворіла з донькою, син після перенесеного коронавірусу в цей час щодня тренувався… Перевірили ми йому серце із великим запізненням. У кардіолога, слава Богу, все було добре, а от цього тижня на огляді у сімейного лікаря „вилізла“ значно гірша, ніж торік, проба Руф'є. Батьки школярів, які щороку оформлюють дітям „форму 086“, знають, що це за процедура: треба 30 разів присісти і заміряти серцебиття після навантаження. Погано, якщо різко злітає пульс і повільно приходить в норму», — поділилась журналістка у своєму пості.

Читайте також: Коронавірус викликає небезпечний синдром: медики забили на сполох

«Висновок один — маска після одужання від коронавірусу потрібна ще більше, ніж до. Організм дуже вразливий», — розповіла телеведуча.

Нагадаємо, телеведуча і дружина колишнього депутата Верховної Ради України Єгора Соболєва Марічка Падалко та двоє з трьох їхніх дітей перехворіли Covid-19. Падалко зазначила, що вірус дуже підступний і заразний.

Схожі новини