Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Нагірний Карабах: останні новини з фронту

  • 03.10.2020, 17:15
  • 1 082

У ніч з 2 на 3 жовтня 2020 року Міністерство оборони Азербайджану оприлюднило сумарні втрати Вірменії у зоні бойових дій на території Нагірного Карабаху

Про це повідомляється на офіційному сайті відомства.

Починаючи з 27 вересня, станом на 20:00 годину 2 жовтня втрати Вірменії становлять:

  • до 230 танків та іншої бронетехніки;
  • 250 артилерійських установок, реактивних систем залпового вогню і мінометів;
  • 38 засобів ППО;
  • 10 командних пунктів управління і командно-спостережних пунктів;
  • 7 складів боєприпасів;
  • понад 130 автомобільної техніки;
  • 1 зенітно-ракетний комплекс С-300.

Своєю чергою вірменська сторона ранком 3 жовтня заявила про те, що сили ППО підконтрольною Єревану «Нагірно-Карабаської республіки» на південному напрямку в зоні карабаського конфлікту збили літак З С Азербайджану.

Читайте також: Військовий експерт розкрив деталі конфлікту у Нагірному Карабасі

«Сьогодні о 08:25 на південному напрямку збито літак противника», — повідомила прессекретарка Міноборони Вірменії Шушан Степанян.

Пізніше, о 08:46 (7:46 за Києвом) на передовій лінії «армією оборони Нагірного Карабаху» було збито ще два літаки ВПС Азербайджану, додала Степанян.

Довідка

Ранком 27 вересня у Нагірному Карабасі після понад 4-річної перерви — з квітня 2016 року відновилися повномасштабні бойові дії між Азербайджаном та Вірменією.

Офіційний Баку, на чиєму боці перевага в озброєнні (азербайджанці використовують новітні турецькі дрони, зокрема, дрони-камікадзе), фінансуванні власних збройних сил та в численності війська, заявляє про ведення «контрнаступальної операції» по всій лінії фронту у відповідь на провокації з вірменської сторони. Мета — повернення юрисдикції над втраченими населеними пунктами і стратегічними висотами.

Азербайджан підтримують Туреччина і Пакістан.

Зі свого боку прем'єр Вірменії Нікол Пашинян заявив про напад на невизнану «Нагірно-Карабаську республіку» («НКР») з боку Азербайджану.

У Вірменії і НКР оголошено військовий стан, триває мобілізація. Азербайджан також ухвалив рішення про введення воєнного стану в низці регіонів країни і часткову мобілізацію.

Запеклі бої в зоні карабаського конфлікту тривають. З обох сторін є втрати в живій силі і техніці.

Схожі новини