Передплата 2024 «Добра кухня»

ВПС України звинуватили Кучера у брехні та маніпуляції

  • 03.10.2020, 15:35
  • 843

Ранком суботи, 3 жовтня 2020 року, на офіційній публічній сторінці командування Повітряних Сил Збройних Сил України з'явилася відозва на пояснення авіакатастрофи, що сталася з навчальним літаком АН-26 поблизу Чугуєва, яке висловлює очільник Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер

Про це розповідає Еспресо.TV.

Свою точку зору Кучер озвучив наступного дня після трагедії, тобто 26 вересня, а також учора, 2 жовтня, — у відеозверненні зі свого робочого кабінету, оприлюдненому в мережі, а також в етері програми Савіка Шустера на одному із загальноукраїнських каналів ТБ.

«Хоч на ефір пан Кучер не прийшов, у прямому включені він ганебно перейшов на особистості та дорікнув командувачу Повітряних Сил, начебто літаку, на якому перебував його (Сергія Дроздова) син, дали пріоритет при посадці. Мовляв ця хвилина могла вплинути на успішну посадку Ан-26Ш», — зазначається в пресрелізі ВПС.

Читайте також: Кучер заявив, що Ан-24 не зміг приземлитися через літак із сином Дроздова

Дане твердження Кучера названо «брехнею та маніпуляцією». Військові також не виключають, що йдеться про «політичний піар, чиєсь замовлення» й просять Службу безпеки України звернути увагу на цю ситуацію.

«Шановні журналісти, блогери, державні діячі, які минулого вечора скопіювали гучний „сенсаційний“ заголовок із „літаком сина командувача“. Це відверта брехня та маніпуляція! Цей літак жодним чином не впливав на катастрофу Ан-26Ш! Триває розслідування жахливої авіакатастрофи. Треба встановити істину, винних і всі деталі трагедії. Закликаємо не піддаватись на маніпуляції, і користуватись даними з достовірних джерел», — закликає командування українських ВПС.

Схожі новини