Передплата 2024 «Добрий господар»

Відбувся успішний запуск американо-української ракети Antares

  • 03.10.2020, 13:55
  • 1 051

Ракета вивела на орбіту 13-й автоматичний вантажний корабель, який на замовлення NASA має доставити на МКС корисний вантаж

Успішний запуск ракети-носія середнього класу «Антарес» американо-українського виробництва відбувся у Центрі космічних польотів на острові Воллопс (штат Вірджинія, США). Про це повідомляє пресслужба держпідприємства «Конструкторське бюро «Південне».

Зазначається, що 15 лютого о 22:21 за київським часом (15:21 за північноамериканським східним часом) ракета вивела на орбіту 13-й автоматичний вантажний корабель Cygnus, який має доставити на МКС корисний вантаж масою 3750 кг на замовлення NASA.

Читайте також: Уперше за 28 років Україна випробувала космічну ракету

«Ракета-носій складається з двох ступенів та космічного вантажного корабля Cygnus (третій ступінь). Основну конструкцію першого ступеня „Антарес“ розробило КБ „Південне“, а виготовило ВО „Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова“ у кооперації з українськими підприємствами „Хартрон-АРКОС“ (Харків), „Київприлад“ (Київ), „Хартрон-ЮКОМ“ (Запоріжжя), „ЧЕЗАРА“, „РАПІД“ (Чернігів) та ін.», — зазначили у пресслужбі бюро.

Схожі новини