Передплата 2024 «Добрий господар»

Кучер заявив, що Ан-24 не зміг приземлитися через літак із сином Дроздова

  • 03.10.2020, 08:35
  • 1 132

Глава Харківської ОДА Олексій Кучер заявив, що літак із сином командувача повітряними силами ЗСУ Сергія Дроздова отримав пріоритет посадки в той час, як було відомо про несправності борту Ан-26, який згодом розбився

Про це говорили Кучер і Дроздов в ефірі «Свобода слова» із Савіком Шустером.

Пряма мова Кучера: «Ви сказали з приводу свого сина, який перебував на іншому борту (борт, який приземлився першим — ред.). Це те, про що я говорю, що пріоритет посадки був даний другому борту, який був справний. Ви це підтвердили, я собі ніколи не дозволяв публічно до цієї розмови озвучувати цю історію, хоча я знав про все.

Водночас було відомо на момент посадки першого борта, що другий несправний".

Раніше Кучер у відеозверненні заявив: «Стурбований тим фактом, що посадка Ан-26 з курсантами на борту затрималася через те, що в той час на посадку заходив інший борт». За його словами, ці факти приховувалися останні дні.

Пряма мова Дроздова: «Як усі батьки, коли я отримав інформацію, що літак розбився, протягом 20 хвилин я був у жахливому стані. Я б попросив, якщо людина не розбирається в порядку виконання польотів, організації, не робити завчасних висновків.

Не можна порівнювати літак, який знаходився на посадці у віддаленні 4 км, і другий, який перебував на траверзі, і ще повинен пролетіти по прямій близько 6 км, щоб виконати розворот і зайти на посадку. Будь ласка, порахуйте, розберіться, а потім звинувачуйте керівника польотів. Ніякої вказівки йому я не робив".

Схожі новини