Передплата 2024 ВЗ

Зростають акції ізраїльської компанії, ліки якої допомогли тяжкохворим на коронавірус

  • 01.10.2020, 19:29
  • 938

Акції ізраїльської біотехнологічної фармкомпанії Enlivex Therapeutics виросли майже на 100%

Акції компанії Enlivex Therapeutics виросли майже на 100% під час торгів на тель-авівській фондовій біржі, після того, як єрусалимська лікарня «Хадасса» повідомила про успішне застосування імунотерапевтичного препарату Allocetra для лікування пацієнтів з тяжкою формою коронавірусної інфекції. Акції компанії котируються і на Nasdaq, де після публікації заяви, встигли вирости більш ніж на 20%, про це пише TheStreet

Компанія під керівництвом доктора медичних наук професора Дрора Мевораха, заснована на базі медичного центру «Хадасса», запропонувала методи інноваційної клітинної імунотерапії, спрямованої на лікування загрозливих для життя станів, що характеризуються надмірною реакцією імунної системи, тобто, сепсису. Щорічно в результаті сепсису помирає третина всіх пацієнтів, які помирають в лікарнях.

Allocetra — препарат, який створений для лікування пацієнтів з колапсом систем організму при сепсисі, стані аналогічної реакції людини на коронавірус. Раніше експерименти показали безпечну і клінічну ефективність нових ліків в лабораторних випробуваннях, і тому було прийнято рішення використовувати препарат для лікування пацієнтів з тяжкою формою коронавірусної інфекції.

Як повідомили в лікарні, лікування п'яти тяжкохворих пацієнтів коронавірусного відділення проводилося з дозволу гельсінської комісії МОЗ, яка відповідає за проведення клінічних випробувань на людях. Стан усіх хворих покращився протягом 5−8 днів, і 30 вересня з лікарні виписали останнього, п'ятого пацієнта.

Схожі новини