Гарбузовий сік на зиму: рецепт консервації
- 01.10.2020, 20:30
- 5 779
На смак гарбузовий сік як розрекламований газований напій, проте набагато корисніший
Гарбуз — справжнє джерело вітамінів і корисних мікроелементів для організму, з гарбуза готується безліч смачних страв, крім того, він гарно зберігається протягом усієї зими. Спробуйте приготувати гарбузовий сік з апельсином.
Інгредієнти:
- 2 кг гарбуза,
- 2 апельсини,
- 200 г цукру,
- 30 г лимонної кислоти.
Рецепт приготування:
- Гарбуз очистити від шкірки та насіння і нарізати на шматочки.
- Апельсин ретельно помити і теж розрізати на дрібні шматочки.
- З'єднати гарбуз із апельсином, додати трохи води, щоб вона покрила гарбуз, і варити на повільному вогні приблизно 30 хвилин, поки гарбуз не стане м'яким.
- Протерти пюре з гарбуза через сито, видалити апельсинові кірки.
- В отриманий гарбузовий сік додайте цукор, лимонну кислоту і доведіть до кипіння.
- Гарбузовий сік перелийте у стерилізовані банки і закатайте.
- Закатані банки потрібно перевернути, накрити ковдрою і залишити до повного охолодження.