Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Політвʼязень погрожує перерізати собі вени, якщо йому не передадуть ліки

  • 01.10.2020, 16:50
  • 675

Кримський активіст Олег Приходько страждає на захворювання нирок, а працівники слідчого ізолятора, попри рішення суду, не передають медикаменти, які відправила його донька

Про це він сказав під час чергового засідання Південного окружного військового суду Ростова-на-Дону, повідомляє правозахисна організація «Кримська солідарність».

«Я вимагаю дати належні мені речі! Всі мої скарги підуть до Європейського суду через моїх адвокатів! Якщо протягом тижня мені не дадуть ліки, я вени поріжу, обіцяю!» — запевнив Приходько.

Зазначимо, у чоловіка хворі нирки, але, попри право підсудного на посилки і надання медичної допомоги, йому не передають ліки, які відправляли родичі.

Водночас суддя у відповідь на слова Приходька заявив, що «це не в компетенції суду».

Також Приходько поскаржився на погіршення умов утримання — його перевели до маленької камери. До того ж, на думку чоловіка, разом із ним поселили «стукача».

Адвокати вважають, що таким чином на підсудного чиниться тиск через його неодноразові скарги на відсутність медикаментів.

Окремо «Кримська солідарність» повідомляє, що засідання, яке було заплановане на сьогодні і на яке з Криму приїхали дружина і донька Приходька, перенесли на 15 жовтня — через відпустку прокурора.

Схожі новини