Передплата 2024 «Добра кухня»

Сенцов почав зйомки «Носорога»

  • 30.09.2020, 15:00
  • 927

Почалися зйомки кримінальної драми режисера Олега Сенцова "Носоріг"

Це перший фільм режисера після незаконного ув'язнення в Росії. Дія стрічки відбувається у 1990-ті, передає Gazeta.ua.

Фото з Фейсбуку Олега Сенцова
Фото з Фейсбуку Олега Сенцова
«Це епоха, яка нас усіх змінила — перехід від Радянського Союзу до наших сучасних днів, але всі ті виклики й досі актуальні для нашого суспільства. В українському кіно ще не знімали фільми про ці часи, тому я вважаю, що важливо поговорити про це, зазирнути в самих себе. Про бандитів ми бачили багато стрічок, але мене цікавить перш за все людина: що вона відчуває, чому діє саме так, чи може така людина змінитися. Адже немає поганих людей, є люди, які роблять погані вчинки», — каже Сенцов про свій майбутній фільм.

Колишній бандит згадує своє життя. З дитинства вважає, що треба бути сильним і безжальним — тільки так можна здобути авторитет і вижити у 1990-ті. Бере участь у розбірках, рекеті, пограбуваннях, убивствах. Згодом створює свою бригаду, стає кримінальним авторитетом, але втрачає сім'ю. Зустріч із незнайомцем дарує шанс усе змінити, за сюжетом.

На зйомки Держкіно виділило 1,6 млн євро. Це понад 25 млн грн. Виробництво фільму потребує збільшення суми фінансування через курс долара та ціни на послуги.

Гасло стрічки: «Кажуть, що носоріг погано бачить, але при його вазі і швидкості — це вже проблеми оточуючих».

Фото з Фейсбуку Олега Сенцова
Фото з Фейсбуку Олега Сенцова

Схожі новини