Передплата 2024 ВЗ

Вибори у США: хто перемагає за результатами опитування

  • 30.09.2020, 14:35
  • 2 031

Щоб точно зрозуміти, хто ж виграв перші президентські дебати слід все ж почекати. Але водночас є перші дані опитувань, які свідчать про те, що Байден таки перемагає

Про це пише американське видання Vox.

Телеканал CBS News і YouGov відстежували респондентів «на полях битв» і мали можливість швидко зв’язатися з деякими з цих респондентів, щоб дізнатися їхню думку з приводу дебатів.

У цілому 48% опитаних підтримували Байдена на дебатах. 41% сказали, що переміг Трамп, а 10% заявили, що це нічия.

Кабір Ханна з відділу виборів і опитувань CBS News також вказує, що 42% спостерігачів за дебатами заявили, що стали думати про Трампа гірше, а 24% сказали, що стали думати про нього краще. На противагу цьому — 32% заявили, що вони стали думати про Байдена гірше, а 38% думають про нього краще.

Читайте також: Безпрецедентно емоційні: у США відбулися перші дебати Трампа та Байдена

CNN і SSRS теж провели опитування спостерігачів за дебатами і виявили, що різниця на користь Байдена більш нерівномірна. 60% респондентів сказали, що переміг Байден, а 28% - Трамп.

Загальна картина попередніх опитувань показує наступне: Трамп наразі програє Байдену.

Під час цих дебатів Трамп і Байден говорили на такі теми: минуле кандидатів; Верховний Суд; пандемія коронавірусу; расові протести і насильство в містах; чесність майбутніх виборів; економіка.

Схожі новини