Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Зеленський і його посіпаки у ТКГ зраджують українську армію і дипломатію – нардеп

  • 30.09.2020, 11:28
  • 806

Зеленський та його представники в ТКГ, для яких не існує російської агресії, зраджують українську армію, яка захищає на Донбасі державний суверенітет і незалежність України. І українських дипломатів, яких позбавляють аргументів у захисті національних інтересів нашої держави

Про це з трибуни парламенту заявила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко.

«Останні заяви представника Зеленського у ТКГ Фокіна межують з державною зрадою. Дійсно, для політичних пенсіонерів Кравчука і Фокіна, та й для самого Зеленського у Конча-Заспі війни немає. Тому що їхній мир захищає українська армія. А сьогодні Зеленський і його посіпаки у ТКГ зраджують кожного українського воїна і українського дипломата своїми заявами», — наголосила Геращенко.

Вона зауважила, що саме Фокіну і Кравчуку українці завдячують відсутністю реформ на початку Незалежності. «Коли мудрий український народ запитує: а чому ж ми не живемо як Польща, то це треба запитати у Фокіна і Кравчука, які на початку 90-х здали ядерну зброю, здали Чорноморський флот, здали Чорноморське морське пароплавство, а всім українцям залишили у пам`ять про себе «кравчучку», — нагадала Ірина Геращенко.

«Чому Зеленський дістав їх з політичної пенсії? Тому що на всіх ефірах вони весь цей час «мочили» Порошенка і демократичну опозицію. І їхні заяви вимагають не звільнення з тристоронньої контактної групи, а порушення кримінальної справи за статтями 110, 111 «державна зрада», — наголосила співголова фракції.

«Це — зрада кожного українського воїна, пам`яті загиблих, зрада українських дипломатів, яким сьогодні насправді немає як захищати Україну. Коли самі українські представники говорять про громадянський конфлікт», — вважає Геращенко.

Вона наголосила, що президент Зеленський має не ховатися за абстрактними заявами свого Офісу, а публічно дати оцінку позиції Фокіна: «ми вимагаємо заяви самого Зеленського і ми вимагаємо заяви Тарана і заяви Кулеби, які є за квотою президента в уряді».

Ірина Геращенко також закликала міністра внутрішніх справ забезпечити чесні вибори. «Те, що твориться сьогодні у виборчих комісіях, коли влада намагається сегресувати цілі списки за тим тільки, чи лояльні вони до влади чи ні. Коли сьогодні у Кременчуці ТВК, повністю підконтрольна одній олігархічній групі, забороняє „Європейській Солідарності“ реєструвати наш список. Цим ми повертаємося в часи Януковича», — наголосила Геращенко. Вона також нагадала про скандал із мером Умані, якого відмовились реєструвати кандидатом тільки тому, «що він посмів виступити проти недолугості влади у її боротьбі з ковідом».

«Тому ми звертаємося сьогодні з вимогою до силових структур негайно порушити кримінальну справу проти зрадників, а до всіх, хто відповідає за чесні вибори — зробити все, щоб останні чесні вибори у нас не закінчилися разом з епохою президента Порошенка», — резюмувала Ірина Геращенко.

Схожі новини