Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"ЄС" вимагає порушити кримінальну справу проти Фокіна

  • 30.09.2020, 10:19
  • 705

«Європейська Солідарність» звертається до СБУ і ДБР з вимогою негайно відкрити кримінальне провадження за фактом державної зради, ст.110-111 КК України щодо Вітольда Фокіна

Про це у Facebook повідомила співголова фракції, Уповноважена Президента України з питань мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях (2014−2019 рр) Ірина Геращенко. Вона зазначила, що Фокін відверто працює на країну-агресора, а не на мирне врегулювання.

«З подивом читаю заяви „слуг“, що, мовляв, бздури Фокіна — це його особисті бздури, а не офіційна позиція влади. Це неправда. У ТКГ немає особистих бздур, перемовники перед кожним засіданням ТКГ отримують директиви. Під підпис. Від МЗС. Принаймні так було в попередні роки, коли в переговорну групу входили не клоуни. А МЗС супроводжувала процес, а не грала в страуса», — зауважила Ірина Геращенко.

«До речі, де заяви МЗС по Фокіну? Як тепер нашим дипломатам в ООН, Раді Європи, на всіх майданчиках доводити факт російської присутності, якщо офіційні перемовники її не помічають? Немає і реакції самого Зеленського, отже, це і його позиція», — переконана Ірина Геращенко.

«Є реакція Авакова. Але заяви у фб — це доля опозиції. Силові і спеціальні структури, якщо вони ще існують в країні, мають негайно порушити кримінальну справу за статтею 111 КК. Це державна зрада. Плювати на могили тисяч наших загиблих від рук російських окупантів воїнів — це зрада», — наголошує співголова фракції «Європейська Солідарність».

Схожі новини