Передплата 2024 «Добра кухня»

Тисяча гривень на місяць: МОЗ планує запровадити пакет допомоги для вагітних

  • 29.09.2020, 17:40
  • 941

Одночасно з введенням нового тарифу будуть введені певні вимоги до якості надання послуг з ведення вагітності

Міністерство охорони здоров'я України в бюджетному запиті на 2021 рік ініціює виділення коштів на впровадження тарифного пакета послуг з ведення вагітності в амбулаторних умовах у розмірі 1 тис.026 грн на місяць за одну вагітну. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає пресслужба МОЗ.

Тариф

«У наших пропозиціях до бюджету в частині фінансування програми бюджетних гарантій передбачено впровадження пакету з ведення вагітності в амбулаторних умовах у розмірі 1 тис.026 грн на місяць. В Україні, попри зниження рівня материнської та дитячої смертності, він залишається високим — в 1,5−3 рази вище, ніж у Європі. Для того, щоб зменшити рівень смертності, важливо, щоб за вагітними жінками був відповідний медичний догляд в медичних установах», — зазначив глава МОЗ.

Безкоштовні послуги

Пакет безкоштовних послуг з ведення вагітності включатиме збір анамнезу, огляд, УЗД, кардіотокографію, лабораторну діагностику. Загальний прогнозний обсяг фінансування цього тарифного пакету на 2021 рік — 2,2 млрд грн.

Якість послуг

Разом з тим Степанов підкреслив, що одночасно з введенням нового тарифу будуть введені певні вимоги до якості надання послуг з ведення вагітності в рамках первинної медичної допомоги.

«Одна з основних змін, яку ми хочемо запровадити для розвитку медичної системи, — це контроль якості надання медичної допомоги. Для нас важливо, щоб весь процес лікування був якісним», — додав глава МОЗ.

Схожі новини