Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Фракція Зеленського і ОПЗЖ спільно блокують розслідування «вагнергейту» – Гончаренко

  • 29.09.2020, 14:56
  • 790

Фракція Зеленського та ОПЗЖ зайняли спільну позицію щодо «вагнергейту», – вони синхронно намагаються заблокувати розслідування цієї резонансної справи

Про це під час розгляду петиції щодо створення ТСК у справі «вагнерівців» заявив народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко.

«Хочу звернути вашу увагу, як синхронно діють і мають позицію фракції «Слуга народу» і ОПЗЖ в цьому питанні. «Совпадение? Не думаю», — зазначив Гончаренко.

«Не вірю я в такий збіг. Я впевнений, що це є свідомий акт, коли діюча влада намагається приховати щось дуже важливе для суспільства. А мова йде про державну зраду на найвищому рівні, і допомагають їй в ОПЗЖ. Це дуже красномовно свідчить про те, що відбувається», — зауважив Гончаренко.

Він повідомив, що до складу тимчасової слідчої комісії свої кандидатури подали фракції «Європейська Солідарність», «Батьківщина», «Голос».

«Де подача від „Слуги народу“? Немає. Де подача від ОПЗЖ? Немає. Знов абсолютно синхронні дії», — констатував Олексій Гончаренко.

«Ми зараз з вами розглядаємо петицію, яку підписали більше 25 тисяч громадян України. Але я хочу проінформувати суспільство і народних депутатів, що керівництво парламенту відмовлялося обговорювати сьогодні це питання, хоча зобов’язане згідно з регламентом. Зобов’язане, але відмовлялося — доки не взяли перерву фракції „Європейська Солідарність“ і „Голос“, де ми вимагали, щоб сьогодні був виконаний регламент і ця петиція була розглянута. І тільки після цього ми зайшли в розгляд цього питання. Знов співпадіння? Не думаю», — зауважив Гончаренко.

«Влада лихоманливо намагається приховати те, що відбулось насправді. А насправді відбулося наступне: рівно два місяці тому 29 липня в Мінську були затримані «вагнерівці», які мали вилітати літаком на Стамбул і мали опинитися на території Україні. Їм вже підготували підозри. Сьогодні є документи з українських судів про ці підозри.

Їх чекали в Україні для того, щоб заарештувати, щоб вони дали свідчення по надзвичайно важливих і страшних злочинах: і збитий Іл-76 з українськими військовими, і літак рейсу МН-17. Злочини проти людяності, злочини, свідчення по яких могли стати серйозною базою, навіть для Гааги, що було би надзвичайним викликом для Російської Федерації", — вважає Гончаренко.

«Вже два місяці ці діячі і вбивці, могли знаходитись в українських СІЗО і давати свідчення. Замість цього вони повернулися в Росію. Це відбулося, тому що хтось з найвищого керівництва держави злив цю інформацію. І питання національної безпеки та життя сьогодні, щоб ми дізналися хто це зробив», — наголошує депутат.

Гончаренко зауважив, що як би не намагалися приховати цей скандал у Верховній Раді чи поза нею, суспільство обов’язково дізнається правду.

Схожі новини