Передплата 2024 «Добра кухня»

Кабмін змінив правила в'їзду в Україну для іноземців

  • 29.09.2020, 14:30
  • 736

При цьому уряд не продовжив заборону на в'їзд туристам

Кабінет міністрів змінив правила в’їзду іноземців до України у період карантину, повідомили у Державній прикордонній службі. Таке рішення уряд ухвалив напередодні, під час позачергового засідання.

«Зокрема, Уряд визначив, що з-поміж іншого, на період дії карантину забороняється перетин державного кордону іноземцями та особами без громадянства без наявного поліса (свідоцтва, сертифіката) страхування, що виданий страховою компанією, яка зареєстрована в Україні, або іноземною страховою компанією, яка має представництво на території України чи договірні відносини із страховою компанією — партнером на території України (асистанс), та покриває витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19, обсервацією, та діє на строк перебування в Україні», — заявили в ДПСУ.

Однак, під таку вимогу не підпадають іноземці та особи без громадянства, які постійно живуть в Україні. Крім того правило не поширюється на біженців та осіб, яким необхідний додатковий захист, працівників диппредставництв та консульських установ іноземних країн, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та членів їх родин. Також під вимогу не підпадають військовослужбовці (підрозділів) збройних сил держав — членів НАТО та держав — учасниць програми НАТО «Партнерство заради миру», які беруть участь у заходах з підготовки підрозділів ЗСУ.

Також іноземці та особи без громадянства без поліса страхування не зможуть потрапити на тимчасово окуповані території Донбасу та Криму. Виїхати з півострова та ОРДЛО на підконтрольну Україні територію такі особи без полісу також не зможуть.

Згідно з рішенням, на самоізоляцію мають йти особи, які перетинають український кордон та прибули з держави або є громадянами (підданими) держав із значним поширенням коронавірусу.

Ця норма не поширюється на такі категорії осіб:

  • які не досягли 12 років;
  • які прибувають в Україну для навчання у вишах;
  • які є громадянами (підданими) держав із значним поширенням коронавірусу та не перебували на території таких держав протягом останніх 14 днів або прямують територією України транзитом та мають документи, що підтверджують виїзд за кордон протягом двох діб;
  • працівників диппредставництв та консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та членів їх сімей;
  • водіїв та членів екіпажу вантажних транспортних засобів, автобусів, що здійснюють регулярні перевезення, членів екіпажів повітряних і морських, річкових суден, членів поїзних і локомотивних бригад;
  • інструкторів збройних сил держав — членів НАТО та держав — учасниць програми НАТО «Партнерство заради миру», які беруть участь у заходах з підготовки підрозділів ЗСУ;
  • діячів культури за запрошенням закладу культури разом з однією особою, що супроводжує кожного з них;
  • осіб, що перевозять гемопоетичні стовбурові клітини для трансплантації;
  • які мають негативний результат тестування на коронавірус методом полімеразної ланцюгової реакції, який проведено не більш як за 48 годин до перетину кордону.

Схожі новини