Передплата 2024 «Добра кухня»

Рада Безпеки ООН збереться на зустріч щодо ситуації у Нагірному Карабаху

  • 29.09.2020, 08:30
  • 748

Обговорення ескалації конфлікту в Нагірному Карабаху в Раді Безпеки ООН офіційно призначено, воно відбудеться у вівторок, 29 вересня, в форматі закритих консультацій

Зустріч членів Радбезу відбудеться в форматі закритих консультацій в розділі «різне» у вівторок після засідання РБ з ситуації на Близькому Сході, яке почнеться о 15:00 за часом Нью-Йорка, пише «Інтерфаксу» посилаючись на джерело в штаб-квартирі Організації.

Він уточнив, що офіційний запит щодо проведення обговорення надійшов від п'яти європейських країн в Радбезі — Франції, Німеччини, Великої Британії, Естонії та Бельгії.

У понеділок генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш провів телефонні переговори з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим, а пізніше — з прем'єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном.

Гутерріш висловив стурбованість у зв'язку з ситуацією в Нагірному Карабаху, заявивши про необхідність відновлення мирного процесу в рамках Мінської групи ОБСЄ. Він закликав обидві сторони до негайного припинення вогню і направлення спостерігачів ОБСЄ в регіон.

Запеклі бої в зоні карабахського конфлікту тривають. З обох сторін є втрати в живій силі і техніці.

Схожі новини