Передплата 2024 ВЗ

Тищенко заявив, що став членом законодавчої групи Ради щодо Донбасу

  • 29.09.2020, 00:32
  • 786

Заступник голови фракції "Слуга народу" Микола Тищенко розповів, що увійшов до створеної парламентської групи щодо законодавчих змін для врегулювання війни на Донбасі

Як пише Українська правда, Тищенко заявив це під час брифінгу у КВЦ «Парковий» в Києві, передає «Інтерфакс-Україна».

«Коли президент йшов до парламенту, його головною тезою, за який проголосувала вся країна, був мир. Тому сьогодні ми знаходимо нове рішення, і я дійсно є одним із членів цієї групи. Не все так добре, як хотілося б. Саме тому президент і ми, як його команда, шукаємо нове рішення. Всі ці рішення спрямовані на виконання наших обіцянок, як народних депутатів, як громадян цієї країни», — заявив Тищенко.

Він також заявив, що подробиці про роботу нової групи, завдання якої допомогти президенту у встановленні миру в Україні, будуть незабаром повідомлені суспільству.

Раніше на своїй сторінці в Facebook він розповів про яку групу йдеться.

«Вперше взяв участь у парламентській групі щодо законодавчих змін з питань Донбасу. Як і прогнозував, тут працюють як професіонали, так і відверто слабкі представники, що працюють на роз'єднання українців з обох боків конфлікту. Але моя позиція незмінна, і вона аналогічна позиції президента. „Немає тієї сторони“. Перш за все є українці, яких розділила війна на Донбасі і наше спільне завдання — об'єднати сім'ї, об'єднати людей, об'єднати Україну. Зробити все можливе, щоб якомога швидше настав мир», — йдеться в дописі.

Пізніше перший заступник голови делегації України в ТКГ, віце-прем'єр-міністр України Олексій Резніков повідомив «Інтерфакс-Україна», що питання про включення Тищенка до складу делегації України в Тристоронньої контактній групі навіть не обговорювалося.

«Наскільки мені відомо, таке не обговорювалося взагалі. Кадрові рішення про включення до складу делегації на рівні указу приймає тільки президент, а глава делегації і перші заступники можуть залучати, згідно з указом, інших представників, експертів, радників і т.д. Таких консультацій, за моєю інформацією, не велося», — заявив Резніков.

Схожі новини