Передплата 2024 «Добрий господар»

Топ-3 соковитих та швидких у приготуванні страв із фаршу

  • 28.09.2020, 20:10
  • 15.4K

Існує тисячі рецептів з фаршу, найпопулярніші: буріто, ледачі пельмені та котлети

Страви з фаршу — «паличка-виручалочка» для будь-якої господині. Вони ситні, смачні та не потребують багато часу на приготування.

Для домашніх котлет зазвичай готують свинячо-яловичий фарш у співвідношенні 1: 3
Для домашніх котлет зазвичай готують свинячо-яловичий фарш у співвідношенні 1: 3

Інгредієнти:

  1. фарш будь-який — 500 г
  2. м'якушки білого хліба — 200 г
  3. цибуля — 1 шт.
  4. вода — пів склянки
  5. борошно для панірування — 200 г
  6. спеції — за смаком

Приготування: До фаршу додати перемелену в м'ясорубці цибулю та спеції. Розділити на однакові порції та сформувати в руках котлету, додати паніровку. Скласти на присипану мукою дошку або стільницю. Смажити котлети на добре розігрітій олії з двох боків. Подавати із картопляним пюре чи овочами гриль.

Буріто - техасько-мексиканська страва, що складається з великого пшеничного коржа з різноманітною начинкою
Буріто - техасько-мексиканська страва, що складається з великого пшеничного коржа з різноманітною начинкою

Інгредієнти:

  1. фарш — 500 г
  2. сир твердий — 300 г
  3. кукурудза консервована — 200 г
  4. біла квасоля консервована — 200 г
  5. томатний соус — 100 мл
  6. тортильї — 12 шт.
  7. цибуля — 1 шт
  8. болгарський перець — 1 шт.
  9. оливкова олія — за смаком
  10. сіль, перець, часник — за смаком

Приготування: Дрібно нарізати та обсмажити цибулю з фаршем до готовності. Злити рідину з кукурудзи й квасолі. Болгарський перець очистити від насіння та нарізати кубиками. З'єднати фарш з овочами, додати спеції та 100 грамів сиру. Залити все томатним соусом. Тушкувати кілька хвилин на середньому вогні. Тортильї або порції лаваша посипати сиром, що залишився і викласти зверху начинку, згорнути конвертиками та підсушити на сухій розжареній сковороді протягом кількох хвилин.

За смаком нагадують пельмені, але не потребують ліпки
За смаком нагадують пельмені, але не потребують ліпки

Інгредієнти:

  1. фарш — 200 г
  2. яйця — 3 шт.
  3. вода — 110 мл
  4. борошно — 200 г
  5. сіль, перець — за смаком
  6. сметана, зелень, часник для соусу — за смаком

Приготування: Збити яйця. Додати воду, сіль і повторно перемішати. У яєчну суміш ввести муку. Має вийти густе тісто, як на оладки. Додати фарш та спеції, перемішати. Довести підсолену воду до кипіння. М'ясний фарш набрати чайною ложкою та обережно опустити в киплячу воду, періодично помішувати. Після того, як пельмені закиплять, варити 8−10 хвилин. Готову страву подати зі сметаною.

Схожі новини