Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У ТКГ розповіли, навіщо Єрмак запросив на переговори Фокіна

  • 28.09.2020, 17:10
  • 970

Поява Фокіна, який заявляв про бажання "домовлятися з громадянським суспільством", могла бути направлена на вимогу заступника голови адміністрації президента РФ

Глава Офісу президента Андрій Єрмак залучив першого прем'єра Вітольда Фокіна до переговорів в Тристоронньої контактній групі щодо Донбасу нібито для того, щоб компенсувати провал створення «Консультативної ради» з ОРДЛО.

Про це сказав журналіст, донеччанин у ТКГ Сергій Гармаш в інтерв'ю «OBOZREVATEL»

Поява Фокіна, який заявляв про бажання їхати в окуповану частину Донбасу «домовлятися з громадянським суспільством», могло бути направлено на задоволення вимог заступника голови адміністрації президента Р Ф Дмитра Козака, казав журналіст.

«Думаю, Єрмак намагався компенсувати нестворення консультативної ради, на яку він дав згоду Росії в березні. Фокін, який заявив про бажання їхати туди домовлятися з громадянським суспільством, — це була така компенсація Козаку за провал ідеї цієї ради».

Така компенсація є «дуже легкою», тому що консультативна рада передбачалася як окремий орган, який має право приймати якісь рішення, вважає Гармаш.

«А ініціативи Фокіна — це просто ініціативи Фокіна. Може, вони і ллються єлеєм на чиїсь вуха, але Фокін не може виконати тих завдань, які ставилися Москвою перед консультативною радою. Це, на мій погляд, найбільш реалістична версія», — додав він.

Схожі новини