Передплата 2024 ВЗ

Румуни проголосували за мера, який помер перед виборами

  • 28.09.2020, 14:50
  • 785

Чоловік помер від COVID-19 за 10 днів до голосування

Мером румунського містечка Девеселу втретє обрали Йона Алімана, кандидата від соціал-демократів. Та виявилось, що чоловік помер від ускладнення COVID-19 ще за 10 днів до голосування. Про це пише румунська служба «Радіо Свободи».

Зазначається, що перемога небіжчика невипадкова. Соціал-демократична партія активно закликала голосувати за свого кандидата, щоб пізніше провести у місті перевибори.

Ім’я Йона Алімана було у виборчих списках до останнього моменту. Його партія навіть випустила передвиборчі фото чоловіка.

У чоловіка було двоє суперників на цьогорічних виборах ㅡ від «Партії народного руху» та «Альянсу лібералів та демократів за Європу». В жодного з кандидатів не було шансу проти вже відомого виборцям Алімана. Всього з 1600 виборців, які проголосували на виборах 27 вересня, 1020 віддали голос за колишнього мера.

На початку вересня у 57-річного Йона Алімана діагностували COVID-19. Після госпіталізації його стан погіршився. Обстеження показали, що в чоловіка до того ж був гепатит. Він помер 17 вересня у лікарні в Бухаресті.

Схожі новини