Передплата 2024 «Добрий господар»

Гарні гості, та не в пору: іноземці знову можуть вільно в'їжджати в Україну – Держприкордонслужба

  • 28.09.2020, 12:30
  • 813

Окремих вимог до іноземців щодо самоізоляції або страхового поліса під час в'їзду наразі немає

Норма в постанові Кабінету Міністрів України № 641 про заборону в'їзду іноземців на територію України до 00:00 28 вересня припинила свою дію, і з понеділка іноземним громадянам дозволено в'їзд в Україну, пояснив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, пише Інтерфакс-Україна

«Постанова, в якій також були прописані обмеження в'їзду іноземців, і далі діє. Це постанова уряду № 641. Водночас там була чітко прописана заборона в'їзду іноземців на територію нашої країни з 28 серпня до 00:00 28 вересня. Фактично цієї ночі ця норма про заборону в'їзду іноземцям в нашу країну припинила свою дію. Відтепер іноземцям в'їзд до нашої країни не заборонений», — сказав Демченко.

Речник наголосив, що прикордонники керуються нормами законодавства, яке регламентує перетин державного кордону України, а саме законом «Про прикордонний контроль», постановою уряду про виїзд та в'їзд іноземців в Україну.

За словами Демченка, окремих вимог до іноземців щодо самоізоляції або страхового полісу під час в'їзду в Україну наразі немає. «Ця норма припинила свою дію, тому якихось окремих моментів, які визначив би уряд щодо іноземців під час в'їзду в Україну на період карантину, наразі немає», — пояснив він.

Схожі новини