Передплата 2024 «Добрий господар»

Чоловік знайшов алмаз на дев'ять каратів під час прогулянки в унікальному парку

  • 27.09.2020, 20:15
  • 1 198

У парку «Кратер алмазів» в американському штаті Арканзас чоловік знайшов дорогоцінний камінь на 9,07 карата. Це друга найбільша знахідка за час існування парку. За правилами, діамант залишається у того, хто його знайшов

Про це пише CNN.

33-річний Кевін Кінард знайшов алмаз під час відпочинку з друзями на День праці. Спершу чоловік подумав, що знайшов скло.

«Воно виглядало цікаво та блискуче. Все, що було схоже на кристали, я клав до сумки», ㅡ сказав він.

Після прогулянки компанія зайшла до «Центру відкриття алмазів» у парку, щоб дослідити свої знахідки. Камінь Кінарда виявився другим найбільшим, знайденим у «Кратері алмазів» з 1972 року.

Фото: Arkansas state park
Фото: Arkansas state park

«Чесно, я розплакався, коли вони повідомили мені. Я був просто шокований», ㅡ сказав чоловік.

Що це за парк?

«Кратер алмазів» ㅡ єдине місце у світі, де люди мають доступ до родовища коштовного каміння. На території державного парку у штаті Арканзас є спеціальне поле площею 15,2 га. Відвідувачі можуть самостійно шукати коштовності на його території, а якщо знайдуть ㅡ залишати собі.

Парк працює з 1972-го, однак саме родовище відкрили ще у 1906 році. За весь час на його території знайшли понад 75 тисяч алмазів. Попередній великий алмаз знайшов чоловік з Колорадо ㅡ у 2015 році йому пощастило знайти камінь на 8,52 карата.

А найбільший алмаз у парку виявили у серпні 1975 року ㅡ дорогоцінний камінь мав 16,37 карата.

Схожі новини