Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Голова МЗС Білорусі відреагував на санкції проти країни

  • 27.09.2020, 19:15
  • 798

Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей заявив, що санкції проти Білорусі "шкідливі абсолютно для всіх"

Про це пише видання Tut.by.

За його словами, на президентських виборах «народ зробив свій вибір на користь стабільної та процвітаючої держави».

«Вибір на користь миру і добросусідства. Вибір на користь сталого розвитку. Однак замість того, щоб поважати цей вибір, ми бачимо прагнення розхитати ситуацію в країні», — сказав Макей.

Голова МЗС назвав цинічними заяви ряду західних сусідів «про нібито турботу про суверенітет Білорусі та її добробут», що насправді «є спробами довести країну до хаосу й анархії».

Міністр вважає, що санкції чи інші обмежувальні заходи проти Білорусі матимуть зворотний ефект. Він сказав, що майбутнє Білорусі буде вирішуватися її народом, але не на барикадах, а шляхом цивілізованого діалогу, зокрема в рамках процесу конституційної реформи, яка вже розпочата в країні.

Читайте також: Як Лукашенко Білорусь Путіну продає

Як відомо, наприкінці серпня країни Балтії вже включили до списку санкцій 30 громадян Білорусі. У список потрапили Олександр Лукашенко, посадові особи білоруської центральної виборчої комісії, міністерства внутрішніх справ, міністерства юстиції, генеральної прокуратури, комітету держбезпеки, слідчого комітету та інші. Санкції передбачають накладення безстрокової заборони на в’їзд.

19 серпня Рада Європи заявила, що найближчим часом будуть введені санкції проти значного числа білоруських посадових осіб за насильство, репресії і фальсифікації виборів.

17 вересня депутати Європейського парламенту ухвалили резолюцію щодо ситуації в Білорусі, якою засудили чинну владу країни та закликали запровадити санкції проти президента Олександра Лукашенка.

Сполучені Штати Америки, Велика Британія й Канада планують запровадити санкції проти представників білоруської влади та силових структур, а також проти тих, хто причетний до фальсифікації президентських виборів у країні.

Країни Балтії розширили санкційний список громадян Білорусі, які причетні до фальсифікації виборів і насильства проти мирних протестувальників у цій країні.

Схожі новини