Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Військовий експерт розкрив деталі конфлікту у Нагірному Карабасі

  • 27.09.2020, 17:15
  • 1 625

Сьогодні, 27 вересня, в Нагірному Карабасі відновилися бої між Вірменією та Азербайджаном. Обидві країни звинуватили одна одну у початку військових дій

За словами військового оглядача Олексія Арестовича, військові дії в Карабасі ускладнюються гірською місцевістю, скельно-бетонними позиціями, які сторони створювали десятки років, передає УНІАН.

«Швидких результатів чекати не доводиться, а наскільки рішучими вони будуть — взагалі питання», — заявив експерт.

За його словами, цього разу «Азербайджан грає в гру, що забезпечена союзною Туреччиною: турецький контингент, що був нещодавно введений до Азербайджану, страхує Баку від прямого втручання Москви в конфлікт».

Читайте також: Війна за Карабах: Туреччина офіційно підтримала одну зі сторін конфлікту

«Воювати важко… Поки йдуть суперечливі повідомлення сторін про втрати і просування. Будемо спостерігати», — запропонував Арестович.

На карті, що опублікована експертом, коричневим кольором позначена територія Карабаху, гірчичним — територія Азербайджану, додатково — захоплена Вірменією.

Загострення в Нагірному Карабасі: що відомо

Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією через Нагірний Карабах почався в 1988 році, коли населена переважно вірменами Нагірно-Карабахська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР.

У 1991−1994 роках в регіоні тривав кривавий конфлікт, який закінчився підписанням протоколу про припинення вогню. Нагірний Карабах проголосив себе незалежною «республікою», але Азербайджан не визнав цього, вважаючи, що територію окупувала Вірменія.

Сьогодні, 27 вересня, в Нагірному Карабасі поновилися бої. Обидві країни звинуватили один одного на початку військових дій.

Влада Азербайджану заявила про загиблих під час обстрілу Нагірного Карабаху з боку Вірменії.

У Вірменії повідомили про знищення кількох вертольотів і безпілотників З С Азербайджану. За даними вірменської влади, Азербайджан також втратив три танки.

Схожі новини