Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Десятки вулиць Франківська затопило через сильну зливу

  • 27.09.2020, 09:55
  • 883

Опади вивели з ладу дощову каналізацію Івано-Франківська

«Попливла», як звичайно, вулиця Надрічна — набережна. Під мостом на набережній майже потонув автомобіль. Його витягали рятувальники, розповідає франківський портал Курс.

«Тут топить щоразу», — зазначає видання.

Затопило й центральні вулиці — Гаркуші, Грушевського, Василіянок, Січових Стрільців та прилеглі.

«Дощ іде лише 1,5 години… І це зовсім не стихія, а звичайнісінький осінній дощ, однак вся центральна частина міста вже плаває», — поділилася в мережі місцева жителька Олена Вінтоняк.

Станом на 23:00 перехрестя вулиць Січових Стрільців — Чорновола також було повністю затоплене.

На інспекцію міста виїхав мер Руслан Марцінків.

Дорогою він визнав, що не справляється дощова каналізація. Мер зазначив, що проблеми є там, де вони завжди є — «де дійсно потребує заміни дощова каналізація».

Читайте також: Старосамбірщина поплила

Працівники управління ДСНС в області з допомогою техніки рятували автомобілі, які заливала вода. Так, на вулиці Січових Стрільців працівники Державної пожежно-рятувальної частини № 1 допомогли відбуксирувати два легкових автомобілі.

На вулиці Грюнвальдська внаслідок зливи відбулось підтоплення стічними водами проїжджої частини автодороги. Працівники Державної пожежно-рятувальної частини № 1 допомагали відбуксирувати легковий автомобіль.

Також затоплені підвали у багатоповерхівках, рятувальники виїхали відкачувати воду на Кардинала Любачівського, Галицьку і Залізничну, інформують в обласному управлінні ДСНС.

Схожі новини