Передплата 2024 «Добра кухня»

Білоруські хакери зламали сайти держканалів: що транслювали в ефірі

  • 27.09.2020, 08:55
  • 722

Хакери зламали сайти державних білоруських телеканалів "Білорусь 1" і ОНТ, які були вимушені припинити онлайн-мовлення

Про це повідомляє Белсат.

Сайт зламало угруповання хакерів, яка називає себе «Кіберпартізани». Розділ онлайн-мовлення на порталі не завантажується. На скріншотах «Белсат» зі сторінки видно, що на сайті, де повинна була вестися трансляція футбольного матчу, викладена добірка невигідних владі кадрів, зокрема жорстоке побиття протестувальників.

Читайте також: Жіночий марш у Мінську: силовики влаштували жорсткий розгін (фото)

Портал Tut. by передав, що онлайн-мовлення на сайті ОНТ також змінилося в результаті можливого втручання ззовні. Загальнонаціональне телебачення Білорусі в результаті оперативно відключило онлайн-мовлення, пізніше це ж зробив і канал «Білорусь 1».

Білоруські «Кіберпартізани» раніше вже зламували сайти управління справами президента Білорусі, академії МВС, Білоруської торгово-промислової палати та «Білоруських лотерей».

Нагадаємо, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори.

Згідно з офіційними даними ЦВК, Лукашенко набрав 80,1% голосів виборців, його основний опонент Тихановська — 10,1%, інших трьох кандидатів підтримали менше 2%.

Тисячі жителів Білорусі, незгодних з підсумками виборів, вийшли на акції протесту, відбулися сутички з силовиками.

У перші дні учасників акцій жорстоко розігнав міліцейський спецназ, тисячі людей затримали, багатьох з них під час затримання і в СІЗО сильно били.

Європейський Союз не визнав результатів виборів президента Білорусі і вважає Лукашенка нелегітимним президентом.

Схожі новини