Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Родинам загиблих в авіакатастрофі виплатять грошову компенсацію

  • 26.09.2020, 16:15
  • 782

Заступник міністра оборони Ігор Старобінський заявив, що родинам загиблих у катастрофі Ан-26 на Харківщині виплатять по 1,5 млн грн

Про це повідомляє Укрінформ.

За його словами, сім'ям загиблих в авіакатастрофі літака Ан-26 Повітряних сил Збройних сил на Харківщині виділять по 1,5 млн грн допомоги.

«Міністр оборони ухвалив рішення про виплату одноразової грошової допомоги членам сімей загиблих військовослужбовців. Розмір виплат складає 750 прожиткових мінімумів, що становить 1 млн 576 тис. грн на кожного», — сказав Старобінський.

Виплати буде здійснено за рахунок фондів Міноборони.

Читайте також: Падіння літака Ан-26: спецслужби оприлюднили хронологію подій

Нагадаємо, у п'ятницю, 25 вересня 2020 року, близько 20:50 на автошляху Київ-Харків-Довжанський, поблизу військового аеропорту Чугуєва Харківської області, впав та загорівся військовий літак марки АН-26 однієї з військових частин. На його борту попередньо перебували 27 курсантів Харківського університету повітряних сил ім. Івана Кожедуба та військовослужбовці військової частини.

Вдень 26 вересня було офіційно заявлено, що на місці авіакатастрофи знайдено тіла 25 загиблих курсантів, ще один помер у лікарні, а один вижив.

Міністр оборони України Андрій Таран озвучив попередні причини падіння літака АН-26.

Сьогодні, 26 вересня, в Україні — загальнодержавний День жалоби у зв’язку з катастрофою військового літака Ан-26.

Схожі новини