Передплата 2024 «Добрий господар»

В Україні будуть щорічно проводити індексацію розміру аліментів

  • 25.09.2020, 11:10
  • 616

Відповідний закон у п'ятницю, 25 вересня, набув чинності

Документ вчора опублікували у виданні «Голос України» і він набрав чинності на наступний день після оприлюднення.

Акт вніс зміни до статті 71 закону «Про виконавче провадження». На виконавця поклали обов'язок щорічно проводити індексацію розміру аліментів, визначених судом у твердій грошовій сумі.

Індексація розміру аліментів, визначеного у твердій грошовій сумі, проводиться, якщо інше не передбачене у виконавчому документі або в договорі між батьками про сплату аліментів на дитину, виконавцем в установленому урядом порядку. Індексацію проводитимуть щорічно, починаючи з другого року після визначення розміру аліментів.

«У разі самостійного направлення стягувачем виконавчого документа безпосередньо підприємству, установі, організації, фізичній особі — підприємцю або фізичній особі… індексація розміру аліментів, визначеного в твердій грошовій сумі, проводиться, якщо інше не передбачене у виконавчому документі або в договорі між батьками про сплату аліментів на дитину», — говорить закон.

Виконавець зобов'язаний обчислювати розмір заборгованості зі сплати аліментів щомісяця, а також проводити індексацію розміру аліментів.

Схожі новини