Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Заньківчани» знову «пішли» на карантин

Через хворобу акторів театр закрили до 3 жовтня

Не минуло й двадцяти днів, театролюби ще не встигли насолодитися виставами Національного театру імені Марії Заньковецької, як театр знову закрився на карантин.

На сайті театру від 24 вересня з’явилося ого­лошення: «На виконання Постанови Кабінету Міністрів України № 641 та у зв’язку із збільшенням захворюваності серед працівників театру, ми йдемо на двотижневий каран­тин. Усі вистави, що були за­плановані у період з 24 вересня по 3 жовтня, перенесено на інші дати, а придбані квитки дійсні». Що ж трапилося? Чому знову карантин? Журналіст «ВЗ» за­питала у генерального дирек­тора художнього керівника театру імені Марії Занько­вецької Андрія Мацяка.

— 24 вересня театр закрива­ється на карантин через те, що у творчому складі почали хворі­ти люди.

— Це коронавірус?

— У декого з’явилася тем­пература, хтось відчував слаб­кість. Не називатиму прізвищ, але це головні виконавці наших вистав, ми не можемо грати без них. Вважав за необхідне зупинити реалізацію вистав і роботу театру загалом, щоб призупинити розповсюдження хвороби. Хтось уже краще по­чувається, і вже за два-три дні готовий вийти на роботу, але як тільки у людини температура, ми її відразу скеровуємо до лі­каря. Здоров’я колективу — на першому місці. На сьогодні хворі сім-вісім осіб. Актори між собою тісно спілкуються, тож ми пере­живаємо, щоб одні не заражали­ся від інших. З огляду на здоров’я наших працівників і було прийня­то рішення відправити усіх на ка­рантин до 3 жовтня.

— Квитки на вистави, які мали відбутися за ці «каран­тинні» дні, буде повернуто людям?

— Люди не хочуть забира­ти кошти. Але тому, хто хоче, повертаємо. Усі решта мають можливість подивитися ви­ставу, на яку придбали квитки, в інший день. До прикладу, 23 вересня виставу «Сватання на Гончарівці» через хворобу виконавця головної ролі до­велося замінити концертом нашого оркестру, на якому співали наші артисти. Глядачі із величезним задоволенням залишилися у театрі і слухали концерт.

— А здорові актори виму­шені також сидіти вдома. Чи буде збережено їм зарплату?

— Ні. Згідно з чинним законо­давством, це вимушений про­стій. Але це не лише актори, а усі працівники театру. Хто мав ще відпустки, відпочивають. Тоді не втрачають нічого.

Схожі новини