Передплата 2024 «Добра кухня»

Дієтолог назвала продукти, які помилково вважають низькокалорійними

  • 24.09.2020, 20:30
  • 1 231

Спеціаліст перерахувала шість найбільш популярних таких продуктів

Так, як вважає дієтолог Роса Марія Еспіноса, вибираючи знежирений варіант продукту, люди можуть забувати про те, що він може містити насичені жири й бути менш корисним для здоров'я, пише La Vanguardia.

Мюслі

Мюслі часто містять доданий цукор. Тому, купуючи продукт, варто ознайомитися з етикеткою і вибирати мюслі без цукру або з невеликою його кількістю, а найкраще приготувати їх удома, додавши вівсяні пластівці, горіхи та сухофрукти.

Пластівці

Вибираючи пластівці для сніданку, також необхідно уважно вивчити склад. Так, багато пластівців є висококалорійними, оскільки в них міститься велика кількість доданого цукру. При цьому виробник підносить їх як продукт з цільного зерна, що насправді не відповідає дійсності, оскільки в них немає клітковини. Дієтолог рекомендує звернути увагу на інші варіанти перекусу, такі як злакові батончики, зварені круто яйця, натуральний несолодкий йогурт, фрукти або шматок білого сиру.

Фруктовий сік

Згідно з дослідженнями, вживання більше п'яти порцій смузі на тиждень може вплинути на ризик серцево-судинних захворювань, оскільки в них міститься цукор без клітковини, через що організм дуже швидко виділяє інсулін, підкреслює фахівець. Краще їсти фрукти цілком або приготувати смузі вдома.

Томатна паста

Магазинна томатна паста часто містить у своєму складі велику кількість цукру. Тому краще приготувати її вдома та додавати до страв з упевненістю, що на столі — поживний продукт.

Сухофрукти

Сухофрукти не потрібно повністю виключати з раціону, однак важливо пам'ятати, що краще вживати натуральні фрукти. Так, наприклад, як зазначає тренер з харчування Сусана Леон, в 150 г свіжого яблука міститься близько 60 калорій, а сушеного яблука — близько 365.

Бальзамічний і соєвий оцет

У 100 мл бальзамічного оцту міститься 110 калорій, а в 100 г — 22 г цукру. Що стосується соєвого оцту, в 100 г його міститься 275 калорій. Крім того, в багатьох готових соєвих соусах міститься велика кількість солі. Тому рекомендується завжди читати інформацію на етикетці й вибирати корисні для здоров'я продукти.

Схожі новини