Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна може піти на жорсткий карантин раніше 25 жовтня - Ляшко

  • 24.09.2020, 15:50
  • 881

Головний санітарний лікар повідомив, що Україна може піти на національний локдаун і до 25 жовтня, і після

В Україні зростає кількість хворих на коронавірус і жителі країни побоюються, що після виборів 25 жовтня Україну закриють на жорсткий карантин. Віктор Ляшко прокоментував це і назвав умови повного локдауну та пояснив, що потрібно робити, щоб його уникнути. Про це зазначив, що в інтерв'ю виданню НВ.

«Повторюся: ніхто нікого не закриватиме, якщо ми дотримуватимемося протиепідемічних норм, і епідемію можна буде контролювати. Люди не дотримуються цих норм, поки хтось із їхніх близьких не потрапляє до лікарні, особливо до реанімації», — зазначив Ляшко.

Головний санлікар заявив, що до дати не варто прив'язуватися, оскільки значення має лише зростання кількості випадків інфікування коронавірусом.

«Щодо національного локдауну, то я б не прив’язувався до будь-якої дати. На локдаун можна піти і раніше 25 жовтня, і пізніше. Залежить тільки від зростання кількості випадків інфікування коронавірусом… Ізраїль уже пішов. Тут мало сподіватися на те, що ми не повторимо цей досвід, хоча потрібно все для цього робити», — сказав Ляшко.

Читайте також: Ізраїль вводить повний карантин

Схожі новини