Передплата 2024 «Добра кухня»

«Піккардійці» сьогодні святкують 28 років на сцені

  • 24.09.2020, 15:30
  • 749

24 вересня 1992 року у Львові було створено найвідоміший акапельний гурт в Україні

24 вересня виповнюється 28 років українській акапельній формації «Піккардійська Терція». Цього дня 1992-го відбувся їхній перший виступ. Це було у Львівському національному університеті імені Івана Франка.

Сьогодні в них мільйони шанувальників, а всі сольні концерти відбуваються з аншлагами, незалежно від географії виступу, а географія вражає.

Свій колектив музиканти назвали терміном, запозиченим у композитора Анатолія Кос-Анатольського — «пікардійська терція», який означає мажорний зворот у фіналі музичного твору. Щоб відрізнятися від терміну, в назві подвоїли літеру «к».

1993-го стали дипломантами конкурсу «Червона рута» в Донецьку. За рік, 1994-го, на музичному фестивалі «Доля» в Чернівцях журі одноголосно визнало львівський секстет найкращим в усіх жанрах. Далі було багато нагород і відзнак.

Формація була першим творчим колективом зі Східної Європи, який запросили на міжнародний фестиваль акапельного співу Vokal Total у німецькому Мюнхені.

2014 року пісня «Гей, пливе кача…» у виконанні гурту «Піккардійська терція» лунала під час поховання Героїв Небесної сотні. Відтоді композиція стала символом прощання з Героями, які загинули в Україні під час військових дій.

Сьогодні в музичному портфоліо формації — твори 12 мовами світу. За їхніми піснями можна вивчати географію гастролей.

Схожі новини