Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Білки уміють ще й феєрично плавати

Це заняття вдалося зафіксувати давньому другові «Високого Замку» Михайлові Марківу

Багатосерійну фотоепопею із життя столичних білок продовжує створювати один з кращих вітчизняних світлописців — фотограф кількох українських президентів Михайло Марків, уродженець містечка Миколаєва на Львівщині. Своїми «неофіційними» знімками він відкриває багатьом з нас невідомі сторінки із життя вивірок.

Завдяки Михайлу дізнає­мося, що ці лісопаркові кра­суні не тільки дивовижно пра­цьовиті, легкі на контакт, а ще й кмітливі, кокетливі, хитрень­кі, трішки хуліганисті, трішки ревниві. І, окрім усього, швид­ко запам’ятовують тих, хто до них приходить не тільки зі жменею горішків, а й з відкри­тим серцем. Михайло — саме із них. Білки настільки увійшли до нього в довіру, що ідуть йому до рук, грайливо пома­хуючи хвостиком, позують пе­ред його камерою, наче фото­моделі.

Михайлові вдалося зробити доволі рідкісні кадри — «підгля­нути»… купання білок. Так-так! І я теж не знав, що ці милі ство­ріння люблять, як і ми з вами, у спеку приймати водні процеду­ри. Насолоджуйтеся цією непо­вторною миттю!

Схожі новини