Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Навальний розповів про плани після виписки з клініки

  • 23.09.2020, 19:15
  • 833

Російський опозиціонер Олексій Навальний, який відновлюється в Німеччині після отруєння "Новачком", заявив, що насамперед після виписки з лікарні займеться реабілітацією

Про це Навальний розповів на своїй сторінці у Facebook.

«Плани поки прості: фізіотерапевт кожен день. Можливо, реабілітаційний центр.

Стояти на одній нозі. Повністю повернути контроль над пальцями. Тримати баланс. Смішно, але я мріяв навчитися їздити на вейк-борді за катером по хвилі і навчився цього літа. А тепер вчуся стояти на одній нозі.

Всякі дивні штуки проявилися. Наприклад, я не можу кидати м'яч лівою рукою. Навіть зловити можу, а кинути — ні. Мозок просто не хоче робити цей рух. Або писати від руки. До останнього часу не виходило в рядок. Весь час в стовпчик починав. Реабілітація, загалом".

Читайте також: Путін заявив, що Навальний сам отруївся «Новачком»

За його словами, після 24 днів у лікарні його вперше підвели до дзеркала і у відображенні його чекав «персонаж фільму «Володар перстнів».

Навальний додав, що жахливо засмутився і подумав, що його ніколи не випишуть.

Але після 32 днів в госпіталі лікарі вирішили, що подальше відновлення вимагає не стаціонарного лікування.

Росіянин написав, що сильно схуд і зараз «шкутильгає по парку в штанях на три розміри більше».

Одразу після виписки, за його словами, він попросив відвезти його куди-небудь, де є дерева.

Також Навальний поділився, що йому читали коментарі із соцмереж за рекомендацією нейропсихолога. Щоб відновити роботу мозку, йому потрібно більше читати, писати і грати у відеоігри.

Нагадаємо, 23 вересня в німецькій клініці Charité, в якій лікувався російський політик, повідомили, що виписали Навального, адже стан його здоров'я покращився до такої міри, що у стаціонарі вже нема потреби.

Схожі новини