Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Зеленський зустрівся з Боррелем: головні теми перемовин

  • 22.09.2020, 18:35
  • 807

Президент Володимир Зеленський розповів представнику Європейського Союзу із закордонних справ і політики безпеки Жозепу Боррелю про важливість створення майданчика щодо окупованого Криму

Про це повідомляють в Офісі президента.

Представника ЄС проінформували про ситуацію на Донбасі та хід виконання домовленостей, досягнутих «нормандським форматом». Боррель нагадав про підтримку України.

Зеленський повідомив, що на цьому тижні представники ЄС зможуть на власні очі побачити, як дотримується режим тиші та в яких умовах служать українські військові на Донбасі.

Особливу увагу Зеленський приділив питанням мирного врегулювання на Сході України і ситуації в окупованому Криму. Також підняв питання створення переговорного майданчику для деокупації Кримського півострова.

«Для нас ключове питання, щоб з'явився постійно діючий майданчик, на якому порушуються передусім гуманітарні питання, питання прав людей, питання українців на території тимчасово окупованого Криму, загалом питання повернення нашої окупованої території», — заявив Зеленський.

Боррель наголосив, що ЄС ніколи не визнає окупації Криму і не відмовиться від цієї позиції.

Читайте також: «Людство не засвоїло уроків історії»: Зеленський виступив в ООН

22 вересня глава дипломатії Є С Боррель вперше з моменту вступу на посаду приїхав в Україну.

Візит Борреля до України проходить на тлі заяв окремих європейських політиків про загрозу для безвізового режиму України з ЄС через обрання нового голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Схожі новини