Передплата 2024 ВЗ

Інвестори занепокоєні політикою української влади

  • 22.09.2020, 17:35
  • 678

Інвестори не розуміють політику України і тому не бажають вкладатися

Для бізнесу залишилися незрозумілими кадрові зміни в Кабміні і НБУ, заявив голова інвестиційної компанії Dragon Capital Томаш Фіала.

«Звичайно, охочих інвестувати набагато менше, ніж рік тому, але це насамперед через глобальну ситуацію, але те, що ми бачимо в інвесторів, — це нерозуміння політики держави», — підкреслив Фіала.

За його словами, неясною є відставка міністра фінансів Оксани Маркарової (з весни Мінфіном керує Сергій Марченко), заміна міністра економіки Тимофія Милованова і призначення на цю посаду Ігоря Петрашка, а також зміна голови НБУ, який зараз очолює Кирило Шевченко, та заступників глави НБУ.

Читайте також: Бізнес та інвестори обурені гарячковими змінами до податкового законодавства

«Нова команда, яка туди прийшла, поки що не зробила нічого, що відрізнялося б від політики попередньої команди за монетарною політикою. Єдине, що, напевно, змінюється, і ви це спостерігаєте, це курс гривні», — сказав Фіала.

«Так, справді, Кирило Шевченко і його команда декларують незмінну політику, плаваючий курс, але з тих інтервенцій, які НБУ проводив останні півтора місяця, всім гравцям на ринку — і банкам, й експортерам, які планують завозити свою експортну виручку, стало зрозуміло, що НБУ підіграватиме або допомагатиме виконати ті завдання, які озвучив президент, і які закладено в бюджеті», — зазначив бізнесмен.

Схожі новини