Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Хлопчик, якого пошматували вівчарки, у вкрай важкому стані

  • 21.09.2020, 11:50
  • 2 811

У Дніпрі рятують 2-річного Єгора з Донеччини, якого в день народження ледь не загризли домашні собаки

Стан 2-річного Єгора із Донеччини, на якого напали дві домашні вівчарки, залишається важким. Дитину продовжують рятувати лікарі в Дніпрі. Підключили до апаратів ШВЛ і «штучної» нирки. Про це повідомляють на сторінці БФ «Совушка».

Читайте також: На Донеччині вівчарки погризли 2-річну дитину: деталі жахливого інциденту

«Стан малюка дуже-дуже важкий. На тлі важкої травми і інтоксикації почали погано працювати нирки. Дитину підключили до апарату перітоніального діалізу (по-простому: штучної нирки). Лікування в стінах обласної дитячої лікарні не зупиняється ні на хвилину. Лікарі докладають максимум зусиль, але давати будь-які прогнози не беруться. Кажуть, що критичні стани не просто називають „критичними“ і все змінюється миттєво», — повідомили волонтери благодійного фонду.

Раніше дитину підключили до апарату штучної вентиляції легенів, тиск у малюка нестабільний і підтримується спеціальними препаратами.

«За життя Єгорки борються реаніматологи, хірурги, судинні хірурги, травматологи, кожен день консультують професори медакадемії. Зробили додаткові розрізи на ногах, щоб не було здавлення судин», — розповіли у БФ «Совушка».

Схожі новини