Передплата 2024 «Добрий господар»

І вашим і нашим: Тихановська назвала Путіна "мудрим керівником"

  • 20.09.2020, 16:50
  • 1 016

Суперниця Лукашенка зазначила, що білоруський народ "ніколи не повертався спиною до Росії"

Кандидат в президенти Білорусі Світлана Тихановська заявила, що білоруська опозиція «абсолютно нічого не має» проти Росії, а також назвала президента РФ Володимира Путіна «мудрим керівником».

Такі заяви вона зробила в інтерв'ю «РБК». Кажучи про ставлення Москви до протестного руху в Білорусі, Тихановська нагадала, що всього пару місяців назад Лукашенко заявляв, що протестами керує «рука Кремля».

«І зараз ця людина змінила свою думку на 180 градусів. Тепер ми спонсоровані і Америкою, і хто у нас там ще ляльковод: Литва, Польща, вже і Україна додалася. Ви розумієте, все-таки Володимир Путін мудрий керівник. Він же розуміє, що все, що говориться, — це фантазії однієї людини. І він розуміє, що ми завжди говорили, що відкриті до діалогу. І ми ніколи не поверталися спиною до Росії, я маю на увазі білоруський народ. Ми дружні країни, ми хочемо такими залишатися», — зазначила вона.

При цьому Тихановська вказала, що всі договори, укладені між Путіним і Лукашенком після 9 серпня, можуть бути переглянуті новим законно обраним президентом РБ — «якщо в цих угодах буде вбачатись якась шкода Білорусі».

«Ви маєте зрозуміти, проти Росії ми абсолютно нічого не маємо. Це якась штучно роздута думка однієї людини», — сказала вона.

Схожі новини