Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Лікарню в ОРДЛО перетворюють на "ковід-відстійник" – ЗМІ

  • 20.09.2020, 12:30
  • 3 512

Ситуація набуває "загрозливих рис"

У непідконтрольних українській владі окремих районах Луганської області фіксується дедалі більше випадків викликаних COVID-19 вірусної пневмонії.

Про це розповідають підконтрольні російській окупаційній адміністрації тамтешні ресурси й місцеві блогери, передає Еспресо. TV

В Луганську «мінохоронздоров'я» ОРЛО перепрофільовує лікарню № 1, щоб надавати допомогу пацієнтам з пневмоніями (така допомога вже надається в лікарні № 7, але вона не справляється).

«Перепрошую, але, так би мовити, зроблять там» відстійник «…Це в корені не вірне і недалекоглядне рішення людини, яка не розуміє ситуацію і нюанси надання допомоги таким хворим», — обурені місцеві ЗМІ.

Їх автори відзначають, що хворим з пневмонією потрібно особливе оснащення і забезпечення, якого у 1-й лікарні немає.

«Ну, не може лікарня з 8−10 балонами кисню і відсутністю нормальної апаратури надавати допомогу таким хворим. А вихід є. Так. Є. Це обласна лікарня», — пишуть телеграм-канали.

Однак цю лікарню для лікування хворих на коронавірус не виділяють.

У Ровеньках «частину лікарень скоротили, частина персоналу просто втекла з нашого раю». Школи на «удальонці».

За даними блогерів, в місті закрито на карантин багато лікарняних відділень.

«У Ровеньках з Дня шахтаря були закриті на карантин відділення ЛОР, урологія в міськлікарні (стаціонарні хворі разом з медперсоналом). Зараз в міськлікарні усі відділення готують під прийом хворих на ковід. За чутками, вже уся інфекційна лікарня забита хворими на пневмонію», — зазначив один з авторів.

За словами блогерів, відвідувачів до міської лікарні не впускають — разом з «козаками» її охороняє місцева «поліція».

Схожі новини